Duurzaamheid

Binnen ons bedrijf richten we ons op milieuvriendelijk, sociaal verantwoord en economisch levensvatbaar zijn. Dit doen we aan de hand van de zogenoemde 3p’s: people, planet, profit. Dit omvat het verminderen van ecologische impact, het bevorderen van ethische arbeidsomstandigheden en het streven naar langdurige bedrijfssuccessen die niet ten koste gaan van toekomstige generaties. 

People

Als klein bedrijf hechten we waarde aan inspraak en zorgen we dat onze medewerkers worden gehoord. We houden van korte lijnen en een gezellige sfeer is kenmerkend voor Houtcomposietdiscount. De aandacht voor elkaar gaat verder dan werk; het vormt de kern van ons bedrijf, collega’s ondersteunen elkaar.

 

We werken graag samen met lokale bedrijven en organisaties, dit doen we al jarenlang op een hechte manier om elkaar te versterken. Denk bijvoorbeeld aan het verzinken en coaten van de stalen frames hier in de regio. Als sponsor van 2 van de deelnemende corsogroepen in Lichtenvoorde, laten we zien dat we betrokken zijn bij de lokale cultuur. Het is een mooie verbinding tussen ons bedrijf en de levende gemeenschap.

 

moestuinbakken van composiet planken.
Planet

Planet

Ons pand wordt efficiënt verwarmd met een palletkachel, waardoor het gebruik van gas wordt vermeden. Bovendien investeren we in hernieuwbare energie door zonne-energie op te wekken met zonnepanelen.

 

De planken die we voor onze producten gebruiken zijn van houtcomposiet, dat voor 30 procent bestaat uit gerecycled kunststof. 60 procent bevat hout en bamboe vezels (FSC Gecertificeerd). De overige 10 procent is een lijmstof, anti UV, kleurstof, etc.

 

Ons staal laten we verzinken, dit om de levensduur te verlengen. Dit besteden we uit aan een bedrijf in de buurt dat duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan.

Profit

Als bedrijf hebben we niet alleen financiële doelen, maar besteden we ook aandacht aan sociale en milieu-ethische aspecten. Duurzame winst is cruciaal voor een bedrijf die streeft naar langdurig succes en maatschappelijke verantwoordelijkheid. We willen innovatie stimuleren, nieuwe producten creëren en onze klantenkring vergroten. Duurzame winst door ons voortdurend aan te passen en te verbeteren om niet alleen winstgevend te zijn, maar ook een positieve bijdrage te leveren aan de wereld.

Profit